> HOME - stiri | arhiva | episcopia | linkuri | contact

PAROHIA OCNA SUGATAG


HRISOVUL

Biserica s-a ridicat între anii 1978-1983 , din lemn de molid si stejar, în stil arhitectonic maramuresan.
Lucrãrile s-au facut prin ajutorul bãnesc primit de la Arhiepiscopia Clujului, de la majoritatea parohiilor din Protopopiatul Sighet, de la alte eparhii din þarã, de la unele parohii din Protopopiatele Câmpulung Moldovenesc si Neamt, de la alte parohii si credinciosi din alte pãrti ale tãrii si prin jertfa credinciosilor locali si din filia apartinãtoare Hoteni .

Lucrãrile de edificare s-au fãcut de iscusiti mesteri din satul vecin Breb si alte sate maramuresene, sub conducerea tehnicã si prin jertfa preotului din Breb Mircea Antal , prin munca si jertfa preotului paroh Ioan Chirilã . Pictarea iconostasului- sculptat din lemn de stejar s-a facut de catre pictorul bisericesc , Flesaru Pantelimon, din satul Suslãnesti, jud.Arges.

Duminicã 3 iulie 1983 - Duminica Tuturor Sfintilor - , s-a târnosit acest sfînt locas, de cãtre Înalt Prea Sfintitul Teofil Herinean Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului si Clujului, înconjurat de un mare sobor de preoti si diaconi, în prezenta unui numãr mare de credinciosi din parohie, din filie si satele vecine, precum si din pãrtile Moldovei si alte zone ale tãrii, în zilele Prea Fericitului Dr. Iustin Moisescu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române; protopop al protopopiatului Sighet P.C. Mihai Oprisan, iar preot local, P.C. Ioan Chirilã .

Înscrie Doamne în " Cartea Vietii" pe toti ostenitorii, donatorii închinãtorii acestui sfînt locas.


Vremea la Ocna Sugatag cursul valutar mersul trenurilor aeroportul Baia Mare

copyright.2022.vrajadesign